Refurbished

Refurbished is het schoonmaken, opfrissen én renoveren van een device. De letterlijke vertaling vanuit het Engels is ‘reviseren’. Refurbished iPhones, iPads of MacBooks zijn Apple devices die retour zijn gekomen om diverse redenen. Denk daarbij aan een technisch mankement, inruilprogramma of bijvoorbeeld via verzekeraars. Ook overproductie komt vaak terug op de refurbished markt.

De refurbished devices die retour zijn gekomen mogen niet meer als nieuwe devices verkocht worden, maar zijn vaak wel ‘zo goed als nieuw’. Indien nodig ondergaan devices een refurbishment proces om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. In de meeste gevallen zijn het slechts kleine(re) reparaties, zoals een nieuwe batterij, die het toestel weer wederverkoopbaar maken. Vanzelfsprekend zijn alle devices simlockvrij. Een refurbished iPhone, iPad of MacBook wordt schoongemaakt, op meer dan 83 punten gecontroleerd, data wordt verwijderd (data-wiping) en waar nodig  gerepareerd. Aan het eind van dit controle traject is er een uitstekend werkend device inclusief een standaard garantie van 24 maanden. Hét grote voordeel is natuurlijk de prijs. Je bespaart al snel tot wel 60% op een nieuwe iPhone, iPad of MacBook en daarnaast hoeft het product niet opnieuw gefabriceerd te worden. Het is dus ook nog eens uitermate duurzaam om te kiezen voor refurbished hardware!

Voordelen refurbished

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs
  • Goed voor het milieu. Duurzaam.
  • Extra controle op eventuele mankementen
  • Oudere modellen nog vaak beschikbaar
  • Met minder budget toch een Apple device of voor hetzelfde budget de beschikking over aanzienlijk meer Apple devices.

Nadelen refurbished

  • Er kunnen gebruikerssporen zichtbaar zijn
  • Sommige modellen zijn beperkt leverbaar

Bij CoolMobile maken we onderscheid tussen Renewd & 2nd by Renewd

renewed (002)

Renewd

De kwaliteitscontrole van Renewd toestellen wordt uitgevoerd door een onafhankelijke Apple Premium Service Provider. Hierdoor bevatten alle toestellen 100% originele Apple onderdelen en is een refurbished iPhone, iPad of Macbook nauwelijks meer van een nieuwe variant te onderscheiden. Alle toestellen worden gecontroleerd op 83 kritieke punten en zijn voorzien van de nieuwste iOS software.

2nd by Renewd

2nd by Renewd

Ook bij 2nd by Renewd ben je verzekerd van 100% originele Apple onderdelen en wordt de kwaliteitscontrole, net zoals bij Renewd, uitgevoerd door een onafhankelijke Apple Premium Service Provider. Echter wordt er bij een 2nd by Renewd toestel geen oplader en datakabel bijgeleverd. Hierdoor ligt de prijs wat lager dan bij een Renewd toestel.